Evian » Specials » Firefox
Evian: Informatie van A tot Z

Tips and tricks voor Firefox

Tips and tricks voor Firefox Firefox is dé alternatieve browser voor Internet Explorer. De browser is open-source en kan worden uitgebreid met allerlei toepassingen die het browsen vergemakkelijken. Dit zijn de populaire add-ons van Firefox. Firefox wordt gemaakt door het 'bedrijf' Mozilla en is gratis te downloaden vanaf de site www.mozilla-europe.org. De browser die men daar downloadt is kaal, maar u kunt toevoegingen (add-ons) installeren.

Add-ons van Firefox

Het eerste wat men kan doen is thema's installeren. Dit zijn verschillende skins die gratis worden gemaakt door open-source programmeurs. Installeer thema's gratis vanaf de add-ons site van mozilla https://addons.mozilla.org. Nieuwe toevoegingen aan Firefox zijn persona's. Persona's zijn hetzelfde als thema's, met het verschil dat zij een kleiner gedeelte van het uiterlijk van firefox veranderen.
Wanneer het uiterlijk van Firefox is aangepast, kunt u de functionaliteit van Firefox veranderen. Extensies kunnen worden gedownload vanaf dezelfde website als thema's. U kunt ook de Firefox artikelen hieronder bekijken voor tips en tricks met betrekking tot de extensies. Er is zelfs aandacht gewijd aan about:config.

Dieper ingaan op Firefox

Documentatie van Firefox is te vinden op www.mozdev.org en kb.mozillazine.org. De eerste site specialiseert zich in documentatie over de add-ons, en de tweede site specialiseert zich in documentatie over instellingen in de kale Firefox.

Veel succes met het ontdekken van de oneindige mogelijkheden in Firefox!
Firefox optimaliseren

Firefox optimaliseren

Wanneer men Firefox voor langere tijd gebruikt, stijgt de behoefte deze te optimaliseren. Wat moet men daarvoor doen? In ieder geval kennis nemen van about:config. Hieronder een aantal tips die u waar…
Onmisbare uitbreidingen voor Firefox

Onmisbare uitbreidingen voor Firefox

Uitbreidingen voor Firefox zoeken met een specifieke taak is niet makkelijk. Men kan specifieke functies nodig hebben voor werkbalken in Firefox, zoals de menubalk, of de statusbalk. De visuele of pra…
Gepubliceerd door Evian op 12-09-2010. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!